Hitta dragkrok till din bil

Fyll i ditt registreringsnummer

Välj bil

Montera dragkrok på husbil

En nymonterad husbilsdragkrok är ett enkelt sätt att förhöja husbilsemesterupplevelsen. Oavsett om dragkroken används till att transportera cyklar, motorcykelsläp eller båttrailers - när dragkroken väl är på plats är det svårt att begripa hur man någonsin klarat sig utan den.

Vi monterar dragkrok på husbilar i våra verkstäder i Malmö samt Halmstad som har möjlighet att ta emot husbilar.

Som standard monterar vi dragkrokar från den välrenommerade holländska tillverkaren Memo, europaledande inom husbilstillbehör. Deras dragkrokar håller högsta kvalitet och passform.

D-värdet är som standard 13,08 kN. Vilket ger maximalt 2000kg i dragvikt på en husbil som väger 4000kg. Önskar ni en specifik dragkrok eller D-värde måste detta framgå vid bokning.

När det gäller att skaffa dragkrok till husbil så är det lite annorlunda än till personbilar. Vi måste kunna fastställa vilket material som behövs till den specifika husbilen, det finns alltså inga färdiga GDS-paket till husbilar eftersom husbilar i hög grad varierar i utförande inom varje given årsmodell. Så för att vi ska kunna kontrollera vilket material som behövs måste du fylla i en måttguide:

 

Denna skickar vi till dig via mejl efter att ni kontaktat oss för önskemål om dragkrok monterad på din husbil. Efter att vi fått tillbaka den ifyllda måttguiden kontaktar vi dig med en offert. Priset bestäms i huvudsak utav tre faktorer: materialkostnad, eventuellt extramaterial (exempelvis förstärkningskit eller chassiförlängning) och elsatsinstallation, oftast kräver elsatsen en dragking i kabelkanal under hela bilen, vilket är mer avancerat än vid installation i en personbil och därmed mer tidskrävande.

Efter utförd dragkroksmontering måste husbilen registreringsbesiktigas. Alla dragkrokar vi monterar uppfyller EU-standard och du tar med dig dragkrokens typintyg till besiktningsstation, varefter besiktningsmannen godkänner kroken och skriver in maximal lastvikt i husbilens registreringsbevis.


Verkstäder

Verkstäder

STOCKHOLM HALMSTAD MALMÖ

Visa våra verkstäder
OK
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Läs mer