Hitta dragkrok till din bil

Fyll i ditt registreringsnummer

Välj bil

Besiktning av dragkrokTransportstyrelsen regler dragkrok

Vad gäller vid eftermontering av dragkrok?

Transportstyrelsen beslutade 2013 att kraven för besiktning av dragkrok vid eftermontering på personbilar skall slopas. De nya reglerna är till för att förenkla för fordonsägare, polis och besiktningsorgan. Den nya lagen trädde i kraft 1 September 2013.

Krav för att slippa besiktning av dragkrok

Reglerna avser personbilar, har du en husbil eller lastbil krävs det fortfarande att fordonet genomgår en efterbesiktning vid montering av dragkrok ( dragkoppling). För personbilar är kravet att bilen är typgodkänd samt att materialet uppfyller EU standard EC 94/20 och är godkänt för bruk i Sverige. Alla dragkrokar och elsatser från Dragkrokslagret uppfyller dessa högt ställda krav vilket gör det enkelt och säkert för dig som kund att handla dragkrok från oss.

Saknar du besiktningspapper?

Har du kanske köpt en begagnad dragkrok på skroten? eller kanske på blocket? Besiktningspapper är viktigt då det framgår om dragkroken är typgodkänd samt vilka vikter den får lov att belastas med. Ta kontakt med vår trevliga kundtjänst så kan de hjälpa er att leta fram korrekt besiktningspapper. Alternativt kan du göra en sökning själv på vår hemsida. Ange ditt reg nr till vänster och sök efter din dragkroksmodell, vi arbetar aktivt med att implementera alla monteringsanvisningar på hemsidan.

Regbesiktning

Vid osäkerhet om ditt fordon skall besiktigas eller ej, kontakta transportstyrelsen direkt och rådfråga, enklast genom tel. 0771- 503 503


Verkstäder

Verkstäder

STOCKHOLM HALMSTAD MALMÖ

Visa våra verkstäder
OK
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Läs mer