Hitta dragkrok till din bil

Fyll i ditt registreringsnummer

Välj bil

Olika typer av dragkrokar

dragkrok typ fast svanhals
Fast dragkrok
Dragkrok typ horisontell
Avtagbar dragkrok horisontell
dragkrok typ vertikal
Avtagbar dragkrok vertikal (dold)

Den fasta dragkroken är den i särklass populäraste modellen. Den vanligaste formen burkar kallas för svanhalsdragkrok på grund av den iögonfallande likheten med just en sådan. Att imitera en svan är inte blott ett estetiskt självändamål: den krökta halsen gör att dragkroken passar in under bakspoilern, vilket medför minimalt med sågning vid montering.

Fördelarna med en fast dragkrok innebär bland annat att den har hög hållbarhet, är underhållsfri och skyddar mot skador vid fickparkering.
 
De avtagbara dragkrokarna är för den stilmedvetne föraren, men den kräver mer underhåll än en fast dragkrok. Avtagbara dragkrokar finns i horisontellt och vertikalt avtagbart utförande. Den horisontellt avtagbara dragkroken är den aningen billigare modellen men i gengäld är instoppningshålet synligt under bilens bakspoiler. Den vertikalt avtagbara varianten erbjuder ofta ett helt dolt utseende när den är monterad, dessutom är elkabelsatsen vanligtvis infällbar. Fördelarna med en avtagbar dragkrok är ett mer disktret utseende när dragkroken inte används, du riskar inte att slå i benet när du lastar i bagaget och att eventuella parkeringssensorer inte påverkas av dragkroken.


Verkstäder

Verkstäder

STOCKHOLM HALMSTAD MALMÖ

Visa våra verkstäder
OK
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Läs mer