Hitta dragkrok till din bil

Fyll i ditt registreringsnummer

Välj bil

Dragkrok till VOLVO V60

Köp ett komplett paket med dragkrok och elsats till Volvo V60 billigast i norden!

Sedan 2007 erbjuder DRAGKROKSLAGRET dragkrokar och elsatser till marknadens lägsta priser. Letar du efter en dragkrok till din Volvo V60 har du kommit rätt! Vi erbjuder kvalitetsprodukter som uppfyller typgodkännande EC 94/20 och är godkända för montering och användning i fordon i Sverige.

Avtagbar dragkrok till Volvo V60

Det finns flera varianter av avtagbara dragkrokar till Volvo V60. En avtagbar dragkrok har flera fördelar mot en fast monterad:

  • Ofta dolt utseende – estetiskt tilltalande
  • Stör ej inlastning i bagageutrymmet – dragkroken är inte i vägen för knän.
  • Högre säkerhet vid kollision bakifrån – dragkroken tar inte i som första del vid kollision. Ingen påverkan av inbyggda säkerhetsfunktioner som whiplash skydd.
  • Ofta mindre åverkan på bakspoiler/kjolpaket.

Dragkrokslagret har flera varianter av avtagbara dragkrokar från marknadens största tillverkare: Westfalia-Automotive, Thule-Brink, Alexo och DKL TSS. Om din Volvo V60 har R-spoiler rekommenderar vi en vertikal avtagbar dragkrok av typen A40,Terwa eller ACS, dessa inkluderas i Westfalia, Alexo och DKL’s dragkrokssortiment. En vertikal avtagbar dragkrok har ofta en tillhörande infällbar elsats vilket medför att resultatet är mycket diskret och ofta kan man inte se att en dragkrok är monterad på bilen.

Fast dragkrok till Volvo V60

Fördelen med montering av fast dragkrok till din Volvo V60 är främst att den är billigare och man slipper montering/demontering vid användandet av dragkroken. Nackdelen är att den kan vara i vägen vid inlastning i bagageutrymmet och i vissa fall kan den påverka PDC-sensorer (parkeringssensorerna kan identifiera dragkroken och ge konstant utslag när man backar med bilen).

Vi rekommenderar fasta dragkrokar från Alexo och DKL. Dessa är av typen svanhals och innehar hela 5-års garanti. Utseendemässigt är de mycket snarlika med varianter från Westfalia och Thule-brink men ofta 20-30% billigare.

Komplett Elsats till Volvo V60.

När du skall välja elsats till din Volvo V60 är det viktigt att du tänker på vad du främst kommer att använda dragkroken till? Skall du främst dra släpvagnar, cykelhållare och båttrailers? Isåfall är en 7-polig elsats att rekommendera, dels är den smidigare att montera och dessutom ingår en 7-polig canbus-anpassad elsats i våra GDS-paket som original. Är det främsta skälet till montering av dragkrok användning av husvagn? Då är det en 13-polig kontakt som bör monteras för att säkerställa att samtliga funktioner finns med. Har din Volvo V60 pdc sensorer? Till våra GDS-paket erbjuder vi PDC-uppgraderingspaket – dessa stänger automatiskt av bilens PDC sensorer när en släpvagn är inkopplad. Viktigt att notera att om du har förprogrammerad funktionalitet för PDC-avstängning (en PDC knapp i instrumentpanelen eller möjlighet att stänga av PDC via bilens kontroll) så skall denna användas i första hand och du skall INTE montera en elsats med PDC-frånkoppling.

Mer information om Volvo V60 och dess bilmodeller och funktionalitet finner du här. Besiktningskraven för dragkrok slopades 2013 och denna informationen finner du hos Transportstyrelsen.

Övriga populära Volvo modeller

Dragkrok Volvo V70 Dragkrok Volvo V50 Dragkrok Volvo v40 cross country

79854

Verkstäder

Verkstäder

STOCKHOLM HALMSTAD MALMÖ

Visa våra verkstäder
OK
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Läs mer